Tutustu Kielon tiimiin – Markus Mittler

27.8.2019

Kielo

MARKUS MITTLER – TECHNOLOGY & SUSTAINABILITY MANAGER

Haluamme esitellä säännöllisesti tiimiämme ja kiinteistöhuoltokumppaneitamme. Ensimmäisenä vuorossa on Markus Mittler, joka on monen innovatiivisen ja tärkeän portfoliohankkeemme vetäjä.

Kerro lisää itsestäsi – kuka olet ja miten kiinnostuit kiinteistöalasta?

Olen 29-vuotias ja asun Helsingissä. Minulla on teknillinen tausta, opiskelin ensin rakennustekniikkaa ja sen jälkeen kestävän kehityksen energiatekniikkaa ja taloutta. Opiskelujeni jälkeen ymmärsin, ettei konsulttina työskentely ollut ihan sitä mitä halusin. Kiinteistöalaa pidin erittäin mielenkiintoisena, erityisesti kiinteistönomistajalle työskentelyä.

Kiinteistöala on monipuolista ja sisältää kaikkea aina teknisestä manageroinnista sijoittamiseen, neuvotteluihin, talouslaskelmiin, markkinointiin, bisneksen kehittämiseen ja kestävään kehitykseen. Kaikki liittyy toisiinsa ja saan tavata ihmisiä eri aloilta. Kiinteistöyhtiölle työskentely antaa mahdollisuuden saada aikaan merkittäviä vaikutuksia, erityisesti kestävän kehityksen saralla, johon me Kielossa keskitymme voimakkaasti.

Vapaa-aikaani vietän saaristossa. Pidän pyöräilystä ja tutustun mielelläni uusiin paikkoihin. Uutta tapahtui myös yksityiselämässäni, sillä menin äskettäin naimisiin.

Mikä on roolisi Kielossa?

Olen vastuussa rakennusten teknisestä manageroinnista ja kestävän kehityksen työstämme. Käytännössä se tarkoittaa, että olen mukana toimintamme lähes joka kohdassa. Avustan yrityskaupoissa analysoimalla rakennusten teknisiä standardeja ja potentiaalia. Keskityn myös rakennusten ylläpitoon ja niiden kehittämiseen.

Työskentelen läheisesti Kielon Head of Asset Management Alexander Wörlundin ja paikallisten kiinteistöpalvelukumppaneidemme (LAMPs) kanssa. Saan myös työskennellä fund manager Hanna Rauhalan kanssa, joka on vastuussa kaikista yrityskaupoistamme.

Kuinka sijoittajien ja asiakkaiden kasvava keskittyminen kestävään kehitykseen on vaikuttanut työhösi? 

Minun työni on pääasiassa fokusoida niihin puoliin, joiden avulla voimme saada aikaan suurimman vaikutuksen ja se tapahtuu työskentelemällä rakennustemme parantamisessa.  Yhdessä paikallisten kiinteistöpalvelukumppaniemme kanssa evaluoimme jatkuvasti rakennustemme teknistä suorituskykä ja laitamme liikkeelle uusia projekteja.

On mielenkiintoista seurata finassialan kiinnostuksen kasvamista kestävään kehitykseen. Monet pankit tarjoavat vihreitä lainoja ja monet yritykset voivat hankkia vihreää rahoitusta kuten green bondeja. Äskettäin green bondeja on sidottu yhteen hiilidioksidipäästöjen vähentämisen kanssa sekä joukkovelkakirjoja perustuen sosiaaliseen kestävyyden vaikutukseen.

Minkälaiset teknologiat tekevät tuloaan kiintestöalalle?

Proptech-skenessä on paljon mielenkiintoista. Uskon, että on yhä tärkeämpää kehittää tai löytää alustoja, jotka voivat integroida kaikki eri tiedot samaan tietokantaan. Meillä, kuten monilla muilla kiinteistöyhtiöillä, on useita erilaisia ​​ohjelmia, joita käytetään esimerkiksi laskutukseen, kiinteistöjen hallintaan, markkina-analyysiin, jne.

Keskeinen pääsy omiin tietoihin ja mahdollisuus analysoida niitä erilaisissa tilanteissa, esimerkiksi transaktion tai päivittäisten toimintojen yhteydessä on keskeistä kiinteistöjenomistajille. Tämä voisi auttaa heitä löytämään oleellisia vertailukelpoisia tietopisteitä, olipa kyse sitten vuokran tasosta tai energian käytöstä portfolion eri osissa. Tietostrategiasta tulee yrityksille tärkeää, sellainen tulee omata ennen eri teknologiatuotteiden käyttöönottoa.

Minkälaisten projektien parissa työskentelet tällä hetkellä?

Tällä hetkellä työskentelen useiden projektien parissa. Turussa perusteellisten teknisten kunnostusten parissa, Jyväskylässä neljän eri energiatehokkuusprojektin parissa. Yksi suurimmista projekteista on kuitenkin ympäristösertifikaattien implementointi Kielon kiinteistöihimme. Käytämme BREAM In-Use järjestelmää  ja se antaa meille mahdollisuuden seurata Kielon portfolion teknistä suorituskykyä ja sen parantumista. Kerron mielelläni lisää eri projekteista seuraavina kuukausina!

Kaikki nykyiset projektimme tulevat säästämään yhdessä noin 1000 tonnia hiilidioksidia vuodessa. Keskimääräisesti yhden henkilön vaikutus on noin 10 tonnia vuodessa.

Mikä on näiden projektien päätavoite?
Kun rakennuksista tulee osa Kielon portfoliota, minun tavoitteena on parantaa niitä teknisestä ja ympäristön näkökulmasta.

Jos haluat kuulla lisää työstämme kestävän kehityksen parissa, voit lukea siitä täältä. Jos haluat kysyä Markukselta lisää, ota häneen yhteyttä.

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uusimmat uutiset ja lehdistötiedotteet sähköpostiisi.