Kuplivaa työtä ja kuohuvaa kulttuuria Lahden vanhassa panimossa

29.6.2020

Kielo

Ennen vanhaan Malskilla kävivät maltaiset oluet. Vuonna 2020 siellä käyvät kaikki. Malski käy luovasta työstä, kokouksesta, yhdessä tekemisestä, taiteesta, musiikista ja elämän mauista. Se käy minulle, sinulle. Se käy kaikille.

Kielon omistama yli 100-vuotias Lahden vanha panimo, Malski, on käynyt läpi mittavan remontin ja heräämässä taas uuteen eloon luovien malskilaisten palatessa takaisin hienosti remontoituihin tiloihin vaiheittain vuoden 2020-2021 aikana. Panimorakennuksen vanhaa osaa on remontoitu vuosien mittaan jo aiemminkin, mutta Kielon hankittua Malskin kiinteistön joulukuussa 2018, kiinteistössä aloitettiin mittava saneeraus, jossa tilat remontoitiin tähän päivään ja käyttäjilleen sopiviksi. Kauniin, vanhan panimorakennuksen julkisivut ovat yhä lähestulkoon alkuperäisessä asussaan, mutta sisätilat, ikkunat ja kattorakenteet ovat vaatineet joitain merkittäviä muutoksia.

Panimotoiminta loppui kiinteistössä 90-luvun lopussa, mutta Malskin uusiin tiloihin on tullut taas pienpanimo tekemään paikallisolutta sekä kahvipaahtimo paahtamaan tuoreet kahvit. Tiloissa on aiemminkin työskennellyt useita luovien alojen yrittäjiä ja luovan alan yritykset ovat jälleen löytäneet tiensä vanhan panimorakennuksen inspiroiviin tiloihin. Malskissa ja malskilaisissa tuleekin esille paikallisuus ja yhdessä tekemisen tapa, jossa halutaan auttaa ja tukea paikallisuutta ja tuoda eloa Malskin alueeseen tuottamalla ajankohtaisia tapahtumia ja vaikuttavia kohtaamisia yhdessä muiden kanssa. Malskin isot toimistotilat ovat jo täysin vuokrattu, mutta kiinteistöstä löytyy myös Malski Office nimellä kulkeva co-working yhteisö, jossa on vielä vapaana pieniä 5,5-11 neliön lukittavia vuokrahuoneita pienten yritysten tarpeisiin. Voit tutustua Malski Officen vapaisiin työhuoneisiin täältä.

Malski Lounge

Malski Office työhuone

Puolet Malskin tiloista vuokrattiin Lahden kaupungille, joka avaa tiloissa taide-, juliste- ja muotoilumuseo Lahti Art & Designin eli LADin loppuvuodesta 2021. Tilan remontti valmistuu suunnitellusti vuoden 2020 aikana ja tämän jälkeen museo päästään kalustamaan ja valmistelemaan, jotta näyttelytila pääsee vastaanottamaan yleisön. LAD tuo myös urbaania ilmettä koko Malskin alueeseen, kun Kielon tilaama seinämuraali LADin uudisosan julkisivuun valmistuu, tuoden viihtyvyyttä ja ainutlaatuisen identiteetin alueelle. Teoksen valintaprosessissa oli mukana arviointiryhmä, joka koostui mm. Lahden kaupungin, Lahden taidemuseon ja alueen asukkaiden jäsenistä. Voittajaksi valikoitui Laura Lehtisen ja Maikki Rantalan muodostama työryhmä ja heidän ”Block Party” -teos. Teos sommitellaan kolmelle seinälle ja se tuo esille Lahden teollista historiaa ja on rohkea ja tekijöidensä näköinen.

Havainnekuva Block Party -teoksesta

Kielo on investoinut Malskin hankkeeseen noin 10 miljoonaa euroa ja on erittäin sitoutunut sekä Malskiin että Lahteen. Kielo omistaa Lahdesta myös Kiinteistö Oy Tevin Vapaudenkadulta sekä muita kiinteistöjä Jyväskylästä, Tampereelta, Turusta ja pääkaupunkiseudulta. Kielo osti ensimmäisen kiinteistönsä vuonna 2017 ja on kasvattanut toimistokiinteistöportfoliotaan säännöllisesti siitä lähtien. Kielon kiinteistövarallisuus on tällä hetkellä noin 540 miljoonaa euroa. Kielo-konsernia hallinnoi ruotsalainen kiinteistösijoitus- ja varainhallintayhtiö Brunswick Real Estate ja sen Suomen tytäryhtiö. Brunswick Real Estatella on Pohjoismaissa ja Baltiassa hallinnoitavaa kiinteistövarallisuutta noin 2,3 miljardia euroa.

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uusimmat uutiset ja lehdistötiedotteet sähköpostiisi.